You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.

Book Online

* Please Fill Required Fields *

Een MacBook Pro 13 inch of 15 inch – Welke moet ik kiezen?

Uncategorized / No Comment / January 8, 2019

Het lijkt zo’n makkelijke keuze; een macbook Pro 13 inch of een 15 inch. We hebben het over 2 inch, toch? Dat is maar 5 cm. Of is daar meer te kiezen?

Als we de twee apparaten alleen op beeldschermgrootte beoordelen is de keuze dan ook snel gemaakt. Maar waarom liggen de aankoopprijzen van deze modellen dan zo ver uit elkaar – vaak honderden euro’s? We zullen in dit artikel kort de verschillen uitleggen, zodat jouw keuze misschien wat makkelijker wordt.

De voordelen van een MacBook Pro 13 inch

Als je de twee apparaten naast elkaar legt, zie je direct dat de MacBook Pro 13 inch een stuk compacter is dan zijn grote broer. Hij is ook een stuk lichter. Juist dat maakt ‘m geschikter als‘take away’ – bijvoorbeeld voor de dagelijkse trip naar je school of werk

 

Daarnaast beschikt dit apparaat over een dual core CPU. Voordeel hiervan is dat deze configuratie veel minder stroom verbruikt. De accu loopt dan ook minder snel leeg waardoor je van een langer gebruik bent verzekerd. Handig als je niet steeds je oplader wilt meeslepen.

Voor de rest is de resolutie in verhouding hetzelfde als die van een 15” Pro. Daar komt bij dat vanaf eind 2012 beide modellen met Retina scherm worden geleverd. Qua externe aansluitingen is er ook al geen verschil en allebei maken zij gebruik van de Magsafe 2 adapter. Kortom, de MacBook Pro 13” is een echte aanrader als je veel onderweg bent met je lappie.

Of toch kiezen voor de MacBook Pro 15 inch

Waarom toch de duurdere MacBook Pro 15 inch overwegen? Omdat deze simpelweg een stuk krachtiger is dan zijn kleinere broertje. Dat maakt ‘m meteen weer veel geschikter voor de zwaardere professionele taken.

De MacBook Pro 15 inch is voorzien van een Quad Core CPU en haalt dan ook veel hogere kloksnelheden dan de 13”. Deze modellen worden ook nog eens standaard met 16 GB werkgeheugen geleverd. Vergelijk dat met de standaard 8GB werkgeheugen van de 13 inch. Dit apparaat is dus een echte krachtpatser.

Daar bovenop zijn 15 inch’ modellen ook verkrijgbaar met een zogenaamde ‘dedicated video card’. Dat maakt dit apparaat zeer geschikt voor het zwaardere grafische werk of het bewerken en monteren van video’s. In combinatie met het grotere scherm is dat juist voor deze beroepsgroep vaak een reden om voor de 15 inch te gaan.

Meer weten?

Nu weet je dus het verschil tussen de MacBook Pro 13 inch en 15 inch. Mocht je ondanks deze uitleg toch nog steeds twijfelen, bel ons gewoon even of kom langs in onze winkel. We hebben jarenlang ervaring met allerlei soorten gebruikers; we helpen je dan ook graag verder met je keuze. Bij ons vind je altijd jouw volgende Mac!

 

Source : https://www.i-macandmore.nl/blog/post/een-macbook-pro-13-inch-of-15-inch-%E2%80%93-welke-moet-ik-kiezen/

Leave a reply